Novi Sad
01.05.2024.
12:12 > 09:59
Muškarac koji je ubio ženu u Velikom ritu u Novom Sadu je to učinio dok je na snazi bila zabrana prilaska koja je određena zbog sumnje u nasilje u porodici.
  • Jasmina

    07.05.2024 13:17
    Reči i Dela institucija
    Da li će ikada biti gotov neki od izveštaja nadzora nad institucijama?
    Da li će ikada institucije i ljudi zaposleni u njima imati odgovornost za posao koji (ne)obavljaju?
  • Jedna

    02.05.2024 09:04
    Nema svaka žena svoju porodicu koja će da stane iza nje. Neke žene, ako kažu da ih je neko napao, dobiju ili ćutanje ili ih još nakrpe da su same krive. Tako i završe, ubijene. Sve ide iz porodice.
  • ajde da vezbamo

    01.05.2024 23:12
    Zene treba da idu na vezbe za samoodbranu. Ako prijavi da je neko tukao, ima prava i da se odbrani.
    Ali ako ide na vezbe samoodbrane, ne mora ni prijaviti.
  • SuperN.

    01.05.2024 18:06
    Ni jedna mera zaštite nije apsolutno sigrna , ali država može još puno učiniti da poboljša tu zaštitu
    Nasilniku nanogicu ili narukvicu koja prati njegovo kretanje, a žrtvi aparatić koji obaveštava kada je nasilnik na manje od 500 m
    Takođe postoji dugme kao privezak koja žena u slučaju opasnosti aktivira i čiji alarm preuzima najbliža policijska stanica
    Postoji takodje znak određeni sa rukom koji označava " žena u opasnosti" da bi vozač autobusa, taksista, apotekar... odmah zvao policiju ...
    Nije naučna fantastika, postoji i korisei se mnogi kanali za zaštitu žrtava nasilja, ali za to je potrebno da država uloži novac, kreira konstantne kampanje i radi na osvešćivanju populacije
  • zgađen

    01.05.2024 17:33
    Komentar je suvišan
    U OJT dodaju da su 3. aprila zaprimili izveštaj policije od 29. marta, na osnovu kog su uputili zahtev Centru za socijalni rad za potrebna obaveštenja.

    Brza brzina.
  • Ti

    01.05.2024 16:39
    W/e
    Nisi primetio da ovde ako nešto uradiš retko snosiš posledice
    Npr stradaš zbog par grama marihuane, a kad su tone u pitanju brani te predsednik
    Znači, sistem ne funkcioniše
    Ovim problemom odnosa prema ženama koje nisu simbol opstanka kako kaže novi premijer u ekspozeu, već stub, temelj društva treba se mnooogo ozbiljnije i studioznije baviti
  • Vlada

    01.05.2024 16:07
    Irfane, skroz si u pravu. Ali bolje da sam ja na robiji, a nasilnik u invalidskim kolicima, nego da je nasilnik na robiji, a moja ćerka (daleko bilo) u grobu. A ako sam pametan, neću ni ići na robiju ili ću jako brzo izaći.
    Neko napisa u komentarima da sistem ne funkcioniše ako nekoga nije briga za posledice. Pa, u tom slučaju, neću ostaviti sudbinu svoje ćerke u rukama sistema. Kratko i jasno.
  • Vladimir

    01.05.2024 14:03
    "Zabranjen ti je prilazak"
    "Važi se"
    Ode, priđe i ubije je ...

    Tako to u praksi funkcioniše u Srbiji. E sad, iako se desilo već 10ak puta na potpuno identičan način, da li je iko pomislio da možda baš i nema nekog efekta?
  • w/e

    01.05.2024 13:57
    cool
    A sta su trebali da urade? Da mu dodele agenta koji ga u civilu prati 24/7 ili da pocnu da salju na robiju svakog zbog "osnovane sumnje da planira da pocini krivicno delo?" Drzava nije savrsena i postoje stvari koje ne moze da spreci. Ceo pravni sistem je zasnovan na tome da ukoliko nesto uradis snosis posledice, a ako nekog nije briga za posledice, onda sistem ne funkcionise.
  • Pff

    01.05.2024 13:52
    Treba napisati novi zakon koji bi drastično pooštrio kazne i sve u lancu pozvao na odgovornost kad se ovako nešto desi. Ovako, kad niko ne snosi nikakvu odgovornost, naravno da bude pojeo vuk magarca. A nečiji život je zauvek ugašen, nemarom društva i institucija. U ovom trenutku deluje da nemamo ni institucije. Čemu onda iko da se nada i zašto plaćamo uopšte ljude koji nas u tim institucijama zastupaju? Takođe treba sankcionisati govor mržnje jer od toga sve počinje, ako ste na društvenim mrežama, znate o čemu govorim...
  • Irfan

    01.05.2024 13:24
    E moj brate Vlado
    @ Vlada
    Potpuno poržavam to što si napisao ali problem je taj koji polomi ruke i noge budali što tuče ženu kod nas završio na robiji a nasilnici šetaju na slobodi i što je najgore UBIJAJU žene.
  • Miroslav

    01.05.2024 12:39
    Sve te zabrane prilaska su kobajagi! To niko ne postuje i niko to ne kontrolise.
  • Vlada

    01.05.2024 12:35
    Nažalost, CSR ovde nije mogao ništa. Jedini način da se ovako nešto spreči, po zakonu, je da budala pokuša ubistvo, bude sprečen u tome, i onda bude osuđen i poslat u zatvor zbog pokušaja ubistva.
    Naravno, jedini realan način je da budali neko od porodice sa ženine strane polomi i ruke i noge, da ne može da joj priđe.
  • Nenad USA

    01.05.2024 11:45
    Znači još jedan
    koji je vratio nelegalno oružje u policijskoj stanici pre isteka roka za vraćanje kao i svi ostali pre njega .

    JE li sad znate zašto je "država" naložila da OBIČAN NAROD VRATI ORUŽJE U POLICIJSKOJ STANICI?

    Nije jasno još uvek?

  • ?

    01.05.2024 11:30
    ?
    A ko može dobro da proceni rizik?
    Obično šalju ubice na 30 dana posmatranja na psihijatriji, da bi se dobila prava procena!
    Tako nešto je nemoguće za svaki prijavljeni slučaj nasilja u porodici.
    Obuzdajte medije koji svakodnevno promovišu nasilje u porodici.
    I da se stvarno uvede smrtna kazna to ne bi smanjilo stopu femicida. U ovoj zemlji je svako ko malo drukčije misli izdajnik, neprijatelj....
    Dokle ovako?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna